Naše škola se již mnoho let zapojuje do projektu „Zůstaň s námi po škole“. V rámci tohoto projektu nám bylo dáno za úkol vytvořit dvě soutěžní videa.

První video bylo zaměřené na reklamní kampaň školy ESOZ Chomutov, kdy jsme měli formou krátkého videa seznámit ostatní s učebními obory této školy. Tohoto videa se zhostil žák David Jurka a i přes omezený čas toto video za víkend stvořil.

Druhého videa se ujalili ostatní žáci v čele s p. uč. Červenou a vytvořili video pojednávající o jejich představě profese v budoucnu. Nápad byl jednoduchý a vtipný. Náš svět se neustále modernizuje, a tak si řekli, že za nás stejně všechnu práci budou odvádět roboti. Formou vtipného videa tak tento nápad přivedli na plátno.

Video 1

Videa byla zhodnocena 21. listopadu, kdy se tvůrci videí odebrali do kina Svět na setkání s youtubery a lidmi, kteří filmové technice a herectví rozumí a mají již mnoho zkušeností. Na scéně se objevili youtubeři Ati a Nakashi nebo režisér Tadeáš Říha spolu s majitelem firmy na živé přenosy. Formou zábavných workshopů nám představili svoji tvorbu, seznámili nás s jejím zákulisím a dali nám prostor na případné dotazy.

Akce vyvrcholila ve 13 hodin, kdy byly vyhlášeny výsledky hlasování diváků a názorů odborné poroty na již dříve zmíněná videa. A naše škola opět excelovala!

První video bylo ohodnoceno odbornou porotou třetím nejlepším a hlasování diváků ho vyšvihlo hned na fantastické první místo!

Druhé video si také vedlo velice dobře. Odbornou porotou i diváky bylo vyhlášeno jako druhé nejlepší! Na to, že pro většinu žáků to byla první zkušenost s tvorbou videa opravdu skvělý výkon!

Závěrem děkujeme za možnost se této akce účastnit a již se těšíme, až se zase sejdeme před kamerou. Byl to velice obohacující zážitek.

David Jurka (9. A)