Vážení rodiče, dnes jsem se přesvědčila, jakou sílu mohou mít sociální sítě a tzv. nezvaní místní zpravodajové. Ve zpravodaji  zvaném Náš region jsem se dočetla, jak šikanujeme žáky školy a já neumím komunikovat s rodiči.

Nevěřím, že někdo z pracovníků školy by hodil kružítko po žákovi, a už vůbec nesouhlasím, že šikanujeme žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami vytváříme podmínky, aby  úspěšně absolvovali základní školu.

Po přečtení článku se nabízí několik otázek:

  1. Jak je možné, že žákyně, která má při hodině pracovat a nesmí používat při hodině mobilní telefon, má údajně nějakou nahrávku?
  2. Jak je možné, že stejná žákyně dosahuje na střední škole výborných výsledků? Pokud je to pravda, kde získala výborné vědomosti?

Další osoba jmenovaná v článku není ani zákonným zástupcem žákyně školy. Když jsem si přečetla diskuzi na Facebooku, zvedla jsem telefon a pozvala matku dítěte na jednání, aby mi sdělila, s čím je nespokojena. Chtěla jsem situaci řešit. Matka se na jednání bez omluvy nedostavila.

Opravdu nemohu řešit něco, o čem nevím. Ti, kteří se vyjadřují na Facebooku, mě nekontaktovali. Jedná se o pohled pouze z jedné strany. To samé platí o bývalé pracovnici školy.

Takto se trestá v současné době ten, kdo vyžaduje plnění povinností?

Pana redaktora se ptám, kde jsou vyjádření žáků a rodičů, kteří jsou s naší prací spokojeni? Školu navštěvuje 650 žáků.

Pokud se na mě někdo obrátí s nějakým problémem, vždy nabízím, aby se rodič kdykoli přišel do školy podívat. Vždy se snažím situaci řešit.

Děkuji všem rozumným rodičům, kteří si naší práce cení. Myslím si, že o kvalitě naší práce svědčí výsledky našich žáků v mnoha soutěžích, studijní výsledky žáků na středních školách, akce pořádané školou. Vážení rodiče, pokud budete mít nějaký problém, řešte situaci komunikací s pracovníkem školy, případně se mnou. Sociální sítě za vás problém nevyřeší.

Mgr. Vlasta Marková, ředitelka školy